Blogi

10 SYYTÄ OPISKELLA JA TULLA RIPSIAMMATTILAISEKSI

Edellisessä artikkelissa kerroin, miten ripsiteknikoksi eli ripsiammattilaiseksi opiskelu tapahtuu ja miten se avaa uusia ovia. Jos et ole lukenut artikkelia, löydät sen täältä. Tässä tämänkertaisessa artikkelissa kerron 10 syytä, miksi opiskella ripsienpidennyksien laittoa ja tulla ripsiammattilaiseksi. 

Tämä artikkeli on sinulle etenkin, jos olet kauneudenhoidon ammattilainen, mutta et vielä ole perehtynyt ripsienlaittoon tai sinulle, joka aiot alalle. Ehkä olet miettinyt opiskelua, mutta syystä tai toisesta olet lykännyt sitä tai et yksinkertaisesti ole löytänyt sopivaa ajankohtaa. Ehkä tunnet itsesi kiireiseksi. Ehkä tunnet, että sinulla on jo nyt hyvin asiakkaita. 

Olipa lähtökohtasi mikä hyvänsä, toivon, että tämän luettuasi toivon saavani sinulle upean ahaa-elämyksen ja innostuksen tunteen. Miksipä ei? Miksi ei opiskella ripsiammattilaiseksi?

Tässä siis 10 hyvää, mielenkiintoista ja painavaa syytä, miksi opiskelu, ja etenkin ripsienpidennysten opiskelu, kannattaa!

1. Opit uuden ja tärkeän taidon

Nykyään on tärkeää olla ajan hermolla ja vastattava asiakkaan tarpeisiin. Asiakkaalla on joku tarve tai ongelma, johon hän tarvitsee apua ja sinun yritys on vastaus siihen. Mikäli sinulla on kauneudenhoitoalan yritys tai kenties aiot perustaa sellaisen, niin sitä suuremmalla syyllä sinun olisi hallittava ripsienlaitto. 

Ripsienpidennykset ovat nimittäin suositumpia kuin koskaan. Ja kestotaivutukset tulevat myös hyvin perästä. Yhä useampi nainen haluaa itselleen lumoavan katseen ja ripset, joilla korostaa silmiään. Kyseessä ei myöskään ole mikään ohimenevä muoti-ilmiö, sillä ripsienpidennyksiä ja kestotaivutuksia on tehty jo vuosia. Lisäksi naiset ovat ammoisista ajoista lähtien halunneet pidempiä ja tuuheampia ripsiä. Kiitos kehityksen, nykyaikana on erilaisia vaihtoehtoja ja ripsienpidennykset ovat yksi erittäin hyvä vaihtoehto upeiden ripsien saamiseksi. 

Siksi ripsienpidennysten laitto on tärkeä taito, jota myös asiakkaasi arvostavat ja se auttaa sinua ansaitsemaan enemmän.

2. Parannat osaamistasi

Opiskelemalla ripsiammattilaiseksi parannat omaa osaamistasi, jolloin voit antaa asiakkaillesi monipuolisempaa palvelua. Opit taidon, jolla voit auttaa naisia saamaan unelmiensa ripset. 

Mikäli olet joskus jo opiskellut ripsienlaittoa ja siitä on jo aikaa, on hyvä idea tulla päivittämään omaa osaamistaan. Omaan osaamiseen panostaminen on aina hyvä idea. Ehkä osaat tehdä ripsienpidennyksiä, mutta et ole vielä ehtinyt perehtyä kestotaivutuksiin. 

Ala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Samalla tulee myös uusia trendejä. Monet elävät autopilotti-tilassa, jossa kerran opiskeltuaan ja työelämään siirryttyään unohdetaan jatkuva itsensä kehittäminen, joka kuitenkin olisi avain parempaan elämään. 

3. Nostat arvoasi asiakkaiden silmissä

Panostaessasi itseesi ja omaan koulutukseesi, nostat omaa arvoasi asiakkaiden silmissä. Myös yrityksesi imago paranee. Kummassa kauneudenhoitolassa asioisit itse mieluiten?

a) Sellaisessa, jossa yrittäjä panostaa säännöllisesti itseensä ja koulutukseensa käyden erilaisissa koulutuksissa päivittämässä osaamistaan ja oppimassa uusimpia trendejä?

Vai

b) Kauneudenhoitolassa, jossa yrittäjä on viimeksi opiskellut 10 vuotta sitten ja sen jälkeen keskittynyt töihin, mutta unohtanut kokonaan itsensä kehittämisen? 

Suurin osa varmasti valitsisi varmaankin a-vaihtoehdon, koska yrittäjä on kehittynyt ammatillisesti niin paljon, että se näkyy myös työn ja kädenjäljessä ja koska yrittäjä on ajan hermolla.

Myös b-tapauksessa yrittäjä on varmasti ammattitaitoinen ja työstä saatu kokemus on tärkeää. Hänen tietonsa kuitenkin tarvitsisi päivitystä, koska ala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Uusista trendeistä tietäminen näkyy myös työn jäljessä, esimerkiksi niinkin pienessä asiassa kuin meikki. Tekeekö hän meikin samalla kaavalla kuin silloin 10 vuotta sitten vai onko yrittäjä huomannut seurata aikaansa ja kehittyä meikkauksessa? 

4. Asiakaspalvelusi paranee

Oppimalla uuden taidon ja kehittämällä itseäsi, tulet samalla parantaneeksesi asiakaspalvelua. Työsi jälki ja nopeus paranee. Ammattitaitosi paranee. Sinä kehityt. Kehityksesi vaikuttaa myös mielialaasi positiivisesti, kun huomaat osaavasi uusia asioita. Tällöin myös asiakkaat ovat tyytyväisempiä. Ja se tunne ”Hei, minähän handlaan tämän.”

5. Haastat itsesi samalla kasvaen ja kehittyen

Vaikka ripsiammattilaiseksi kouluttautuminen on melko nopeaa, ripsiammattilaiseksi ei kuitenkaan tulla yhdessä yössä. Se vaatii ennen kaikkea sitkeää harjoittelua. Se on haastavaa, koska se on pikkutarkkaa puuhaa. Siten, kun opiskelet ripsiammattilaiseksi tulet samalla haastaneeksesi itsesi ja jopa tietyllä tapaa ylittämään itsesi. Teet uuden aluevaltauksen, josta voit olla ylpeä. 

6. Saat lisää asiakkaita

Laajentaessasi palveluvalikoimaa, se johtaa myös siihen, että saat lisää asiakkaita. Tämä ei tietysti tapahdu sormia napsauttamalla, vaan sinun on tietenkin laitettava sana kiertämään. Muistathan siis pitää markkinointisi ajan tasalla, jotta ihmiset tietävät uusista palveluistasi. Markkinointi on jokaisen yrityksen perustukipilari, jota on muistettava tehdä jatkuvasti. 

7. Saat parempia asiakkaita

Paremmilla asiakkailla tarkoitan asiakkaita, jotka kunnioittavat työtäsi ja työaikaasi, tulevat hoitoihin sovitusti, maksavat niistä mielellään hyvän hinnan ja ostavat vielä tuotteita, jolloin saat lisämyyntiä. Tämän lisäksi paremmat asiakkaat ovat niin tyytyväisiä, että tulevat uudestaan ja suosittelevat sinua eteenpäin ystävilleen ja tuttavilleen. 

Kun ammattitaitosi kasvaa, kun asiakaspalvelusi paranee, kun palvelusi laajenee, niin silloin sinusta tulee lyömätön. Et ole ehkä se edullisin, mutta taatusti erittäin laadukas, ellei jopa laadukkain vaihtoehto, jolloin saat myös parhaimmat asiakkaat. Sellaiset asiakkaat, jotka ovat valmiita maksamaan osaamisestasi. 

Hyvän ammattitaidon lisäksi on tärkeää hoitaa työ ystävällisesti ja asiakaslähtöisesti. 

Liiketoiminnassa on aina pidettävä mielessä lupaus ja lunastus. Kun nämä toteuttavat, asiakkaiden tuloa ei voi estää. Tiesitkö, että myös asiakkaita voi kouluttaa? Esimerkiksi siten, että olet tavoitettavissa vain yrityksen aukioloaikoina, eikä 24/7. Toki jokaisen yrittäjän on omalla kohdallaan mietittävä omat toimintamallinsa ja joillekin yrittäjille se voi olla jopa kilpailuetu, että on aina tavoitettavissa. 

8. Yksinkertainen, mutta tehokas koulutuspolku

Ripsiammattilaiseksi tullakseen ei tarvitse istua vuosikausia koulunpenkillä, eikä suorittaa tylsiä tenttejä. Ripsiammattilaiseksi haluava käy koulutuksen, jossa ensin opiskellaan teoriaa ja sitten siirrytään harjoittelemaan. Sen jälkeen alkaa itsenäinen harjoitteluvaihe, jossa tehdään ripsienpidennyksiä oikeille asiakkaille. Tämä vaihe on kriittinen, koska silloin vielä opitaan ja kehitytään ja se ottaa oman aikansa. 

Ripsiteknikoksi tuleminen vaatii siis todella sitkeää harjoittelua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö jo voisi ansaita tekemällä ripsienpidennyksiä. Monet ripsiammattilaiseksi haluavat toteuttavat ripsiä opiskeluhintaan asiakkaille koulutuksen jälkeen. Tällöin asiakkaat myös ymmärtävät paremmin, ettei työnjälki ole vielä huippuammattilaista vastaavaa.

9. Ansaitset enemmän

Moni miettii tänä päivänä keinoja, miten saada leveämpi leipä pöytään. Oli syynä sitten vapauden kaipuu, halu viettää enemmän aikaa perheen kanssa, voida panostaa enemmän itseensä tai nostaa itselleen parempaa palkkaa.  

Uskon, että meitä kaikkia yrittäjiä kiinnostaa ansaita enemmän, vaikka motiivi olisi eri meidän jokaisen kohdalla. Olemme mukana rahapelissä. Raha on läsnä kaikkialla ja sitä tarvitaan vaihdon välineenä. Ilman sitä liiketoiminta ei toimisi. Siksi on tärkeää puhua rahasta.

Opiskelemalla lisää parannat osaamistasi ja palveluasi, jolloin saat enemmän asiakkaita ja voit myös nostaa perustellusti hintojasi. Tuotemyynnillä saat lisämyyntiä, joka on kaikille palvelualan yrittäjille tärkeä lisätulonlähde. Opiskellessasi uuden ammatin, voit laittaa tällöin siihen liittyviä tuotteita myyntiin. 

Ripsiteknikot myyvätkin ripsienpidennyksien puhdistusaineita, joita ovat vaahdot ja geelit. Lisäksi ripsienpidennysasiakas ei tule vain kerran, vaan hän käy sen jälkeen säännöllisesti ripsienpidennysten huollossa. 

10. Koulutus avaa uusia ovia

Jo kaikkien edellä mainittujen syiden perusteella koulutus todellakin avaa uusia ovia jokaiselle, joka tarttuu tilaisuuteen. Se mahdollistaa itsensä kehittämisen ja haastamisen, parannat osaamistasi, ammattitaitoasi ja saat enemmän parempia asiakkaita. Ansaitset enemmän. Saat itsellesi uuden ammatin. 

Mutta on vielä yksi, erittäin mielenkiintoinen ja huomioonotettava seikka. Asia, jota suurin osa tuskin koskaan miettii. 

Opiskelemalla ripsiammattilaiseksi, poistut taatusti mukavuusalueeltasi. Ja elämä on siitä ihmeellistä, että kun poistut mukavuusalueeltasi, hyviä asioita alkaa tapahtua.  

Esimerkiksi saatat kohdata matkalla koulutukseen tai koulutuksessa uuden, mielenkiintoisen ihmisen. Sitä ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu.

Joka tapauksessa oma asenne on ratkaiseva. Aivan erityisen tärkeää on avoin ja positiivinen mieli.  Oma asenne on tärkeää. Halu aidosti oppia on tärkeää. 

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Jos tsäänsille ei anna mahdollisuutta, ei koskaan voi tietää, mitä olisi voinut tapahtua ja minne olisit voinut päästä. Ja yleensä ihmiset katuvat elämässään juuri niitä tekemättömiä asioita. 

Miten tulla ripsiammattilaiseksi?

Mietitkö vielä, miten tulla ripsiammattilaiseksi? Kuulitko kutsun sisälläsi?

Jos kyllä, niin tiesithän, että me Flow Lashes järjestämme koulutuksia ympäri Suomen. Ja olemme itse juuri tässä artikkelissa kuvailtuja ihmisiä. Olemme kouluttajia, joilla on käytännön kokemusta ripsienpidennysten laitosta ja jotka koko ajan päivittävät omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan. Opiskelemme uutta, jotta voimme opettaa tuleville ripsiammattilaisille, sinulle, alan uusimmat trendit ja asiat. Voit lukea meistä lisää täältä ja nähdä koulutushistoriamme. Sosiaalisessa mediassa voit seurata ja nähdä kädenjälkemme.

Flow Lashes on ripsibrändi, joka myös tarjoaa ripsiammattilaisille erittäin korkealaatuiset ja turvalliset ripsikuidut ripsienpidennyksiin. Lisäksi maahantuomme laadukkaita tuotteita ja valikoima on monipuolinen. 

Siksi ripsiammattilaiseksi tuleminen kauttamme on niin helppoa, koska tarjoamme kokonaisvaltaisen ja laadukkaan koulutuksen, minkä lisäksi löydät korkealaatuiset ripsikuidut ja tuotteet kauttamme. Kaikki yhdestä ja samasta osoitteesta!

Flow Lashes -koulutuksessa opiskelet ensin kattavan teorian, jonka jälkeen pääset harjoittelemaan ensin nukelle ja sitten oikealle mallille, samana päivänä. Koulutus tapahtuu yksilökoulutuksena tai pienessä ryhmässä, jolloin voimme näyttää ja opastaa kaiken kädestä pitäen. Keskitymme tekniikkaan, jotta opit tekemään ripsienpidennykset oikeaoppisesti. Näytämme helpoimmat tekniikat, jotta saat homman haltuun. 

Koulutuksen jälkeen alkaa itsenäinen harjoitteluvaihe, jossa pääset tekemään ripsienpidennyksiä oikeille asiakkaille. Näin pääset suoraan työhön kiinni ansaiten rahaa omalla työlläsi. Teoria on todella tärkeä, mutta vasta käytännön harjoittelun myötä sinusta tulee todellinen ripsiammattilainen. Koko ajan on hyvä kerrata teoriapuolta, että se jää mieleen. Etenkin, kun alussa tulee niin paljon asiaa, että siinä voi mennä pää pyörälle.

Sinulla on meidän jatkuva tuki ja voit kysyä aivan mitä tahansa. Olemme sinua varten auttamassa tielläsi ammattitaitoiseksi ja osaavaksi ripsiteknikoksi. Harjoittelun aikana kannustamme sinua kehittymään. Laittamalle meille kuvia, annamme palautetta ja kerromme, miten voit parantaa. Kun kädenjälkesi on hyvä, myönnämme sinulle Flow Lash-sertifikaatin. Sertifikaatin voit laittaa esimerkiksi seinälle osoitukseksi asiakkaillesi käymästäsi koulutuksesta. 

Koulutuksen ja harjoittelun jälkeen et jää yksin, vaan olemme käytettävissäsi myös sen jälkeen. Eli aina, jos sinulle tulee kysyttävää tai joku hankala tilanne ripsienpidennyksien laitossa, niin voit kysyä huoletta ja me autamme mielellämme.

Näin ripsiammattilaiseksi tiivistetysti

 • Kokonaisvaltainen ja laadukas Flow Lashes-koulutus: monipuolinen aloituspaketti ripsienpidennysten tekoon, teoria, harjoittelu ja jatkuva tuki.
 • Flow Lashes-kouluttajina ovat ammattitaitoiset ja osaavat ripsiammattilaiset, jotka jatkuvasti opiskelevat ja kehittävät omaa osaamistaan ja joilla on kokemusta alalta.
 • Koulutus koostuu kattavasta teoriasta ja harjoitellaan kädestä pitäen yksilökoulutuksessa tai pienryhmässä.
 • Koulutuksen jälkeen alkaa itsenäinen harjoitteluvaihe, jolloin pääset tekemään ripsienpidennyksiä käytännössä.
 • Jatkuva tuki koulutuksen, itsenäisen harjoitteluvaiheen aikana ja sen jälkeen. 
 • Aktiivinen Facebook-sivu Flow Lashes-ripsiammattilaisille, jossa voit kysyä ja saada tukea sekä uutta tietoa.
 • Flow Lashes kautta on tarjolla ripsiammattilaisille laadukkaat ripsienpidennyskuidut ja tuotteet. 
 • Flow Lashes kautta löydät kaiken samasta osoitteesta: koulutukset, ripsienpidennykset ja kattava valikoima tuotteita niin työhösi kuin myyntiin.

Kysyttävää? Voit lukea lisää ripsiammattilaisen työstä ja Flow Lashes-koulutuksista täältä tai kysyä meiltä, vastaamme mielellämme. 

Jos tiedät jo haluavasi ripsiammattilaiseksi, löydät koulutuksemme täältä. Mitä nopeammin aloitat koulutuksen, sitä nopeammin sinusta tulee ripsiammattilainen. Älä siis enää jää jahkailemaan, vaan toimi. Kokemuksemme mukaan ihmiset, jotka tarttuvat tuumasta toimeen, ovat niitä, jotka myös menestyvät. Annatko sinä tsäänsille mahdollisuuden?

Sinustako ripsiteknikko? Ripsienpidennyskoulutus avaa uusia ovia

Oletko miettinyt uutta uraa? Haaveiletko lisätuloista? Tai ehkäpä olet kauneudenhoitoalan ammattilainen, mutta et vielä ole perehtynyt ripsienpidennysten laittoon?
Sitä mukaa, kun maailma kehittyy, myös kauneudenhoidon saralla on edistytty isoin harppauksin. Kautta aikojen naiset ovat tavoitelleet kauneutta. Yksi näistä kauneusihanteista on pitkät ja tuuheat ripset, jotka antavat ilmeikkyyttä, korostavat silmiä ja tekevät katseesta lumoavan. Juuri tähän tarpeeseen vastaavat ripsienpidennykset ja kestotaivutukset.

Ripsienpidennykset eivät ole mikään uusi juttu, mutta erityisesti viime vuosina niiden kysyntä on kasvanut hurjasti ja ne ovat nykyään todella suosittuja. Eikä ihme, sillä ne tuovat katseeseesi ”sitä jotakin”, mihin parhainkaan ripsiväri ei pysty.
Ripsienpidennykset antavat naisille niin monia erilaisia vaihtoehtoja, että yhä useampi nainen haluaa ne itselleen. Niiden kanssa voidaan toteuttaa luonnollinen look tai yhtä hyvin näyttävämpi. Kestotaivutus on hyvä vaihtoehto luonnolliseen katseeseen, sillä taivutettuina ripset avaavat katsettasi upeasti. Kaikki riippuu asiakkaasta ja hänen toiveistaan.
Tämä tarkoittaa sitä, että yhä enemmän tarvitaan myös osaavia ripsiteknikkoja. Ripsiteknikkoja, jotka todella haluavat auttaa muita naisia saavuttamaan unelmiensa ripset.
Tässä artikkelissa kerron ripsiteknikon työstä, uhista ja mahdollisuuksista ja miten kouluttautua.

Mitä ripsiteknikko tekee?

Ripsiteknikko tai ripsitaiteilija toteuttaa ripsienpidennykset kunkin asiakkaan toiveiden mukaan. Asiakas voi toivoa luonnollisia ripsienpidennyksiä, jolloin puhutaan klassisista ripsienpidennyksistä tai näyttävämpiä ripsiä eli volyymiripset.
Aina ei kuitenkaan voida luoda juuri sellaisia ripsiä kuin asiakas haluaa, koska siihen vaikuttaa myös hänen omat ripsensä. Esimerkiksi jos hän haluaa todella tuuheat ripsienpidennykset, mutta omia, luonnollisia ripsiä on vähän tai ne ovat liian lyhyet, niin silloin siihen ei voi laittaa liian pitkää ja painavaa vaurioittamatta ripsiä. Ammattitaitoinen ripsiteknikko toteuttaa ripsienpidennykset aina turvallisesti asiakkaan omia ripsiä mukaillen.
Ripsiteknikko toteuttaa myös kestotaivutukset, jotka tehdään luonnollisiin ripsiin taivuttamalla niitä ja jotka avaavat katseen.
Ripsienpidennykset kiinnitetään asiakkaan omiin, luonnollisiin ripsiin liiman avulla. Se onkin tarkkaa työtä, jonka oppii vain harjoittelemalla. Ripsiteknikon tulee hallita niin teoria kuin käytäntö. Hänen tulee tuntea myös tuotteet, joilla toteuttaa ripsienpidennykset oikein ja turvallisesti.

Ripsiteknikot työskentelevät kauneushoitoloissa tai omissa studioissaan. Yhä useampi kauneudenhoitoalan ammattilainen haluaa laajentaa osaamistaan ja kouluttautuu myös ripsiteknikoksi. Esimerkiksi kampaajille, jotka ovat hiusalan ammattilaisia ja yleensä yksinyrittäjiä, ripsiteknikon koulutus mahdollistaa lisätulojen hankkimisen ja tuo samalla arvokasta lisämyyntiä. Ripsienpidennysten laiton lisäksi voi myydä ripsienpidennysten hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Osa ripsiteknikoista päätyy myös kouluttajiksi alalle. Ja kyllä, ripsiteknikko on ihan oikea työ.
Ripsiteknikoita kutsutaan myös ripsitaiteilijoiksi. Tavallaan ripsien laitto on kuin taideteoksen luomista, jonka pääosassa on asiakas. Jokaisen asiakkaan silmät ovat uniikit. On otettava huomioon silmien koko ja hänen omat, luonnolliset ripset sekä siihen päälle vielä huomioida toiveet, jotta lopputuloksesta tulee toivottu ja tasalaatuiset molempiin silmiin.
Ripsien laiton lisäksi työ on myös asiakaspalvelua, ihmisten kohtaamista.

Mitä hyvältä ripsiteknikolta ja ripsienpidennyksiltä vaaditaan?

Ripsiteknikoksi voi kouluttautua kuka vain. Aikaisempia opintoja ei vaadita. Ei tarvitse olla kosmetologi, vaikka ilman muuta siitä on hyötyä, jos on jo kokemusta kauneudenhoitoalalta.
Ripsiteknikoksi haluavat ovat ihmisiä, joita kiinnostaa kauneudenhoitoala ja ripsienpidennykset. Heitä yhdistää aito halu oppia uutta ja kehittyä. Se on oikeastaan se kaikista tärkein vaatimus. Omalla asenteella pääsee pitkälle. Kun siihen on se palo ja intohimo, niin silloin myös mielellään harjoittelee ja jatkaa sinnikkäästi eteenpäin.
Ripsiteknikolta vaaditaan myös ihmissuhdetaitoja, sillä siinä ollaan ennen kaikkea ihmisten kanssa kasvotusten tekemisissä. Ripsienpidennysten laittoon tarvitaan kärsivällisyyttä ja tarkkuutta sekä myös vakaata kättä. Kärsivällisyys ja sitkeys ovat tarpeen myös harjoitellessa niiden laittoa. Jos siis olet tarkka ja tykkäät näperrellä, niin sovit silloin loistavasti ripsiteknikoksi.

 

Uhat ja mahdollisuudet

Moni ripsienpidennyskoulutusta harkitseva pohtii onko kyseessä ohimenevä muoti-ilmiö ja kannattaako koulutukseen tällöin satsata. Kuten alussa mainitsin, ripsienpidennykset eivät ole mikään uusi juttu, vaan niitä on tehty 2000 -luvulta asti Suomessa ja etenkin tällä vuosikymmenellä niiden suosio on vain kasvanut kasvamistaan. Niitä on siis tehty pitkään. Siksi kyseessä ei ole mikään ohimenevä muoti-ilmiö ja näin ollen ripsienpidennykset ovat tulleet jäädäkseen.
Toki voidaan puhua, että se on trendi. Juuri nyt ripsienpidennykset ovat nimittäin todella trendikkäitä. Suomalaisnaiset ovat erityisen ihastuneita ripsienpidennyksiin, koska muihin trendeihin verrattuna, se on melkeinpä ainoa, jolla saa hetkessä kasvoihin näkyvän muutoksen parempaan.
On myös hyvä pitää mielessä, että kautta aikojen naiset ovat tavoitelleet pitkiä ja tuuheita ripsiä. Se on kauneusihanne, joka ei tule muuttumaan. Tuotteet ja menetelmät ovat vain kehittyneet, mikä on tuonut uusia ja erilaisia mahdollisuuksia tavoitella unelmiensa ripsiä.
Ripsienpidennys on yksi näistä vaihtoehdoista ja vieläpä erittäin hyvä sellainen. Ripsienpidennykset tuovat eloon tiettyä helppoutta. Niistä ei jää mustia rantuja. Ne kestävät säässä kuin säässä aina kauniina. Niiden kanssa voi elää normaalia elämää. Ne tuovat upean katseen. Ripsiteknikko huolehtii niiden laittamisesta, joten ei itse tarvitse murehtia niiden laitosta ja osaavan ripsiteknikon käsissä lopputuloksesta tulee kerralla hyvä.
Ripsienpidennykset ja tuotteet kehittyvät koko ajan ja ovat entistä korkealaatuisimpia. Hyvä, osaava ja vastuullinen ripsiteknikko käyttää korkealaatuisia EU:n hyväksymiä ja vaatimukset täyttäviä tuotteita.
Siksi, jos mietit ripsiteknikoksi kouluttautumista, niin juuri nyt, on paras hetki. Luitpa tätä artikkelia vaikka kahden vuoden päästä, niin paras hetki on nyt. Opiskelu ja koulutus avaavat aina uusia ovia ja mahdollisuuksia. Sen avulla voit aloittaa oman liiketoiminnan tai laajentaa osaamistasi, jolloin voit ansaita enemmän.

Ripsienpidennys koulutus – Miten kouluttautua ripsiteknikoksi?

Ensiksi on hyvä huomioida, että alaa ei valvota mitenkään. Tästä syystä on paljon ripsiteknikoita kouluttajina, joilla ei ole hallussa oikeat tekniikat ja jotka eivät yksinkertaisesti ole päteviä. Ja niin hullulta kuin se kuulostaakin, jotkut ovat opetelleet pelkästään Youtuben kautta ja jotkut tekevät muuten vain väärin, vaikka olisivat käyneet koulutuksen.
Väärillä tekniikoilla voi saada paljon tuhoa aikaiseksi. Moni on varmasti lukenut lehdistä epäonnistuneista ripsienpidennyksistä. Miten omat ripset ovat menneet pilalle katkeamalla tai lähtemällä ennenaikaisesti.
Ripsienpidennykset ovat kuitenkin turvallisia oikeilla ja korkealaatuisilla tuotteilla, kunhan niiden tekijä osaa asiansa, niin teorian kuin käytännön. Tietenkin myös hyvä kotihoito on tärkeää ja siitä voit lukea lisää täältä. Ripsiteknikoksi ei valmistuta yhdessä yössä, eikä Youtube -videoita katsomalla. Se ei myöskään ole oikotie rikkauksiin.
Se on kuitenkin työ, jolla on mahdollista ansaita lisätuloa tai jopa elantonsa, mutta sen eteen on panostettava.
Tämä ala uudistuu jatkuvasti, joten ajan tasalla pysyminen on tärkeää. Etenkin kouluttajan on koko ajan oltava ajan hermolla, koska ripsimaailmassa tapahtuu ja paljon. Hyvä kouluttaja on sellainen, joka on käynyt useita koulutuksia sekä itse opiskelee ja kehittyy jatkuvasti pitkäjänteisesti. Kouluttajan tausta ja kädenjälki ovat tärkeitä. Kädenjälkeä voit tutkia sosiaalisen median avulla. Meidän Flow Lashes -sivuston kautta näet oikeaoppisesti tehdyt ripsienpidennykset ja kestotaivutukset Instagramissa ja Facebookissa.

Ripsiteknikoksi haluava voi kouluttautua ensin opettelemalla klassiset ripsienpidennykset ja siitä jatkaa volyymiripsikoulutuksella. Omaa osaamistaan ei tarvitse päivittää niin raivokkaasti kuin kouluttajien, mutta jos on käynyt oman koulutuksensa 10 vuotta sitten, niin silloin ehdottomasti kannattaa omaa osaamistaan tulla päivittämään.
Voit kouluttautua ripsiteknikoksi tai päivittää omaa osaamistasi esimerkiksi meidän Flow Lashes -yrityksemme kautta, jolloin voit olla varma, että saat korkealaatuista koulutusta. Voit lukea meidän kouluttajien taustat verkkosivustoltamme ja nähdä työmme jäljen sosiaalisessa mediassa.
Jos olet vasta-alkaja, niin silloin klassisten ripsien koulutus on sinulle. Se on se ensimmäinen vaihe. Kun osaa klassisten ripsien laiton, niin siitä on hyvä jatkaa volyymikoulutuksella, joka on paljon haastavampi.
Meillä on myös kaksipäiväinen yhdistelmäkoulutus, jossa ensimmäisenä päivänä opiskellaan klassiset ripset ja toisena volyymiripset. Se sopii myös vasta-alkajille.
Jokaisen edellä mainitun koulutuksen jälkeen alkaa itsenäinen harjoitteluvaihe, jossa olemme tukena ja turvana. Voit siis kysyä mitä vain ja autamme sinua. Myös koulutuksen ja harjoittelun jälkeen eli voit milloin vain kääntyä puoleemme ja kysyä apua. Autamme mielellämme jatkuvasti, koska on tärkeää, että kehityt ja sinusta tulee hyvä. Silloin myös asiakkaasi ovat tyytyväisiä, he palaavat luoksesi ja suosittelevat palveluitasi eteenpäin. Myös Flow Lashes -sertifikaatin myöntämisen edellytyksenä on hyvä työn jälki.
Harjoittelun aikana tulet kehittymään sitä nopeammin, mitä enemmän teet ripsiä. On tärkeää, että laitat meille kuvia tekemistäsi ripsistä, jolloin voimme kertoa, missä on parannettavaa ja näin voit kehittyä koko ajan paremmaksi. Tällä tavalla harjoittelu onnistuu mainiosti etänä.
Kannattaa muuten seurata meidän Instagram -tiliä, josta näet oikein tehdyt ripsienpidennykset.

Lash Lift -videokoulutus on oiva tapa opiskella kestotaivutus ihan omalla kotisohvalla. Tämä sopii sinulle, jolla on jo alalta hieman kokemusta tai jos olet käynyt kestotaivutuskoulutuksen, mutta haluat kertausta ja tietää, miten meidän tuotteet toimivat. Vai haluatko henkilökohtaista opastusta kestotaivutukseen? Laita meille sähköpostia niin sovitaan juuri sinulle sopiva koulutuspäivä.Opiskelu kauttamme on mahdollista ympäri Suomen. Kun olet päättänyt, millä koulutuksella aloitat, niin sovimme, missä koulutus järjestetään. Jos sinulla on vaikka omat tilat, niin voimme tulla sinne kouluttamaan.
Pääpaikkamme on Tampereella Kalevassa Kauneuskeskuksen tiloissa. Siirtymisestämme ei tule lisäkustannuksia opiskelijalle. Ja jos kokoat oman porukan, minimissään kolme henkilöä, lupaamme tulla mihin päin Suomea vain.

Lopuksi
Kuten varmasti huomasit, ripsienpidennykset ja kestotaivutukset ovat oma maailmansa. Jos tunnistit artikkelin kuvauksesta itsesi, niin ehdottomasti kannustamme opiskeluun ja oman urapolkusi kehittämiseen.
Jos tykkäsit artikkelista, jaa se eteenpäin, jotta muutkin saavat tietää ripsiteknikon ammatista.
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa, jolloin saat tietoa uusista tuotteista, ripsienpidennyksistä, kestotaivutuksista, koulutuksista ja näet kuvia oikeaoppisista ripsienpidennyksistä.
Tässä artikkelissa mainitut koulutukset löydät muuten täältä. Tartu tilaisuuteen, jos koit kutsun sisälläsi.

Näin saat ripsienpidennykset kestämään pidempään ja kauniimpina

Oletko koskaan miettinyt, miksi ripsienpidennykset eivät pysy? Tai pohtinut, miten ne saisi kestämään kauniimpina pidempään? Jos vastasit kyllä, tämä artikkeli on juuri sinulle. 

Ripsienpidennykset ovat nykyään todella suosittuja ja niistä onkin tullut naisten paras liittolainen. Ei ihme, sillä ne tuovat helppoutta eloon, kun ripsivärin voi unohtaa ja voi heittää hyvästit myös poskille valuville mustille rannuille. Ja mikä parasta, heräät uuteen päivään aina kauniina.  

Ripsienpidennysten laitto on ammatti. Se on intohimo ja tärkeä osa minkä tahansa kauneudenhoitoalan yrityksen palveluja. Myös yhä useampi kampaaja haluaa erikoistua ripsienpidennysten laittoon parantaakseen palveluvalikoimaansa, osaamistaan kauneuden ammattilaisena ja saada lisää asiakkaita.  

Tässä artikkelissa kerron, miten ripsienpidennyksiä hoidetaan, jotta ne kestävät pidempään ja kauniimpina. Jokainen meistähän toivoo tätä, eikö vain?  

Lue siis loppuun asti, koska nämä vinkit ovat hyödyllisiä niin ripsienpidennysten käyttäjille kuin alan ammattilaisille, joille on sydämen asia antaa parasta mahdollista palvelua asiakkailleen ja neuvoa ripsienpidennysten kanssa. Tyytyväinen asiakas palaa mielellään samaan paikkaan.  

Ripsienpidennykset ja niiden laitto perustuvat kolmeen asiaan. Yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, jossa jokainen osatekijä on tärkeä. Jos yhtä osaa laiminlyö, se näkyy myös lopputuloksessa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kauniit ripset ovat sinun käsissäsi. Sinä voit vaikuttaa lopputulokseen. Kauniin ja upean katseen saavuttaminen ripsienpidennysten avulla on mahdollista.  

Kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin asioihin.  

1. Korkealaatuiset ripsienpidennykset 

Sanomattakin lienee selvää, että ripsienpidennysten merkillä on väliä. Ripsimerkkien kirjo ja taso on laaja ja vaihteleva, koska niitä on niin monenlaisia ja moneen tarkoitukseen.  

Esimerkiksi meidän Flow Lashes -ripsienpidennykset on valmistettu todella korkealaatuisista kuiduista. Tämä tarkoittaa sitä, että ripsienpidennyksemme ovat kestäviä, viuhkottuvat kauniisti, ovat erittäin luonnollisen näköiset ja ennen kaikkea ovat turvallisia käyttää. Ne ovat täysin myrkyttömiä ja valmistettu Koreassa, jossa ptb -kuitu on parasta laatua ja ne täyttävät EU:n tiukat laatuvaatimukset. 

Flow Lashes syntyi siis yksinkertaisesti halusta tarjota asiakkaillemme parasta, luoda ne täydelliset ripsienpidennykset. Olemme itse ripsiteknikoita ja pitkän kokemuksen  omaavia kauneudenhoitoalan ammattilaisia, joten kriteerimme täydellisille ripsienpidennyksille ovat korkealla. Käytämme Flow Lashes -ripsienpidennyskuituja päivittäin omassa työssämme luodessamme asiakkaillemme unelmien ripsiä. 

Ripsiteknikkosi käyttämän ripsienpidennysten merkin saat selville kysymällä häneltä. Myös ripsienpidennyksissä käytettävän liima tulisi olla korkealaatuista kestävyyden takaamiseksi. Paras liima tulee Euroopasta, jossa ne valmistetaan puhtaimmista raaka-aineista ja ne täyttävät kaikki EU:n tarkat kriteerit. Myös Koreasta tulee laadukkaita liimoja. Kiinalaisia liimoja emme suosittele, koska et voi olla varma mitä ne sisältävät.  

2. Ripsiteknikko 

Ripsienpidennysten laitto ei ole lasten leikkiä ja se todellakin vaatii osaamista ja paneutumista. On todella tärkeää, että ripsiteknikkosi on kouluttautunut ja siten todellakin tietää, mitä tekee. Missään nimessä emme suosittele laittamaan itse ripsiä kotona, vaan anna tämä asia ammattilaisen käsiin.  

Tutki etukäteen, kuka on sinulle oikea ripsiteknikko. Kysy hänen koulutuksestaan. Älä etsi halpaa hintaa, vaan suosituksia. Tosin kouluttautunutkin tekijä voi tehdä ripsiä huonosti. Kannattaa katsoa ripsiteknikon kädenjälkeä Instagramista / Facebookista. Flow Lashes Instagram -tililtä löydät paljon kuvia oikein tehdyistä ripsienpidennyksistä.  

Jos olet itse ripsiteknikko, haluamme kannustaa sinua kehittymään ja tarjota asiakkaillesi parasta. Ymmärrämme, että ripsienpidennysten laitto on taito, jonka oppii vain tekemällä, ajan kanssa ja kärsivällisyydellä. On todella tärkeää käydä koulutuksissa. Ei vain yhdessä, vaan useammissa, koska silloin oppii aina jotain uutta. Aina voi kehittyä ja tulla paremmaksi. Kertaus on opintojen äiti.  

Ripsiteknikon tulee hallita niin teoria kuin käytäntö. Oma asenne ja halu kehittyä ovat avainasemassa. Kun huomaat kehittyväsi, kun huomaat olevasi työssäsi todella hyvä ja kun asiakkaat palaavat luoksesi kerta toisensa jälkeen ja sen lisäksi vielä suosittelevat sinua eteenpäin – se tekee siitä sen arvoisen.  

Ammattitaitoinen ripsiteknikko osaa laittaa ripsienpidennykset oikein laittamalla ne ripsiisi, yksi kerrallaan. Niiden laitto on tarkkaa työtä ja siinä vierähtää helposti kahdesta kolmeen tuntiin. On erittäin tärkeää, että tulet ripsienpidennysten laittoon ilman meikkiä ja ehdottomasti ilman ripsiväriä. Näin aikaa ei kulu pesemiseen ja varmistat omalta osaltasi, että ne pysyvät paremmin kiinni.  

Asiakkaalle ripsienpidennysten laitto on monesti kokemuksena kuin hemmottelu. Aivan kuin kampaajalla käynti, jolloin voit rentoutua. Itse laiton aikana ei kannata puhua, vaan päinvastoin, voit jopa nukkua! Näin ripsiteknikko voi hoitaa tarkkuutta vaativan työn rauhassa ja jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Ripsiteknikkosi vastaa varmasti mielellään kaikkiin ripsienpidennyksiin ja niiden hoitoon liittyviin kysymyksiisi ennen laittoa, joten kysy kaikki sinua askarruttavat asiat etukäteen.  

Tiesithän, että Flow Lashes järjestää arvostettuja ripsienpidennyskoulutuksia ympäri Suomen? Älä siis epäröi kääntyä puoleemme. Olemme sinua varten -myös koulutuksen jälkeen.  

 

3. Ripsienpidennysten hoito kotona – miten hoitaa ripsienpidennyksiä?

Moni ei osaa ajatella ripsien hoitoa ennen ripsienpidennyksiä, vaikka itse asiassa olisi hyvä hoitaa niitä ripsiä – olivatpa kyseessä omat tai ripsienpidennykset.  

Ripsienpidennysten kesto riippuu hyvin pitkälti kotihoidosta ja miten hoidat ripsienpidennyksiä. Tällöin ne säilyvät kauniimpina pidempään ja hoidat samalla myös omia, luonnollisia ripsiäsi.  

Ripsienpidennysten kotihoito ei ole vaikeaa. Sinun vain pitää tietää, miten se tapahtuu, mitä saat ja mitä et saa tehdä.  

Hyvällä ripsihygienialla varmistat, ettei sinulle tule ongelmia. Ripsienpidennysten pesu on kaikista tärkein osa kotihoitoa ja se on erityisen tärkeää silmien ja ripsien hyvinvoinnin kannalta. Lue siitä lisää täältä.  

Kun olet käynyt laittamassa ripsienpidennykset ripsiteknikolla, varmista häneltä oikea hoito. Joissakin tapauksissa ripsiteknikkosi voi pyytää, ettet kastele ripsiäsi 24 tuntiin laiton jälkeen. Sen jälkeen onkin hyvä pestä ripset päivittäin niille tarkoitetuilla tuotteilla.  

Ripsienpidennysten kanssa paras nukkuma-asento on selällään. Vältä nukkumasta kasvot tyynyä vasten.  

Älä käytä ripsiväriä ripsienpidennysten kanssa. Pidennysten taika on tosiaan se, että ne ovat itsessään niin näyttävät ja ripsarin voi unohtaa, jolloin voit nauttia enemmän elämästä ja hetkestä, eikä murehtia levinnyttä ripsiväriä tai paakkuja.  

Älä käytä öljypitoisia tuotteita, koska öljy voi heikentää liiman kestoa ja tällöin ripset voivat tippua ennen aikojaan. Paitsi tietenkin, jos ripsiteknikkosi käyttämä liima on öljynkestävä. Seuraa siis hänen antamia hoito-ohjeita.  

Älä hiero silmiä tai muutenkaan koskettele ripsiäsi kovakouraisesti. Vältä ripsien koskettelua etenkin saunassa, koska kuumuudessa liimasidoksesta tulee joustava ja ripsienpidennykset voivat rapista nopeammin pois.  

Ripsienpidennysten kanssa puhdistuspyyhkeet ovat todella käteviä silmämeikin poistoon. Itse asiassa jopa suositeltavia, koska ne ovat hellävaraisempia verrattuna puuvillaan, joka voi heikentää ripsiäsi, takertua niihin tai pahimmillaan jopa vaurioittaa niitä.  

Ja kyllä, ripsienpidennyksiä on hyvä harjata! Aivan kuten hiuksiasi, myös ripsiä voi harjata ja tällöin ne näyttävät siistimmiltä. Ripsien harjaaminen myös stimuloi ripsien kasvua. 

Lyhyesti sanottuna ripsienpidennysten kanssa ÄLÄ

 • käytä ripsiväriä
 • käytä öljypitoisia tuotteita
 • hiero tai koskettele silmiäsi/ripsiäsi kovakouraisesti, etenkin saunassa
 • nuku kasvot tyynyä vasten, jos suinkin mahdollista
 • yritä itse paikkailla ripsienpidennyksiä

Aivan erityisen tärkeää on mennä ripsihuoltoon 15-20 päivää (n. 3 vkoa) niiden laiton jälkeen. Tästä ei kannata tinkiä eli emme suosittele todellakaan tekemään tätä itse, koska ripsienlaitto on taitolaji ja siinä voi helposti epäonnistua. Esimerkiksi jos yrität itse paikkailla koloja kaupan ripsillä ja liimalla, niin huollossa kuitujen kiinnittäminen on hankalaa ja pysyvyys heikkoa. Tämä johtuu siitä, että kaupan liimat jättävät ripsien pintaan pitkäksi aikaa liukkaan kalvon. 

Hyvällä hoidolla voit nauttia ripsistäsi vaikka vuosikausia, kunhan huollat ne säännöllisesti 3-4 viikon välein ja hyvä kotihoito siihen mukaan. 

Ennen ripsienpidennysten laittoa  

 • Jos sinulla on tulossa joku tärkeä tapahtuma, niin ripsienpidennykset kannattaa laittaa paria päivää aikaisemmin, ei siis koskaan samana päivänä. Pari päivää siksi, jotta jos paljastuu vaikkapa allergia, niin silmät ehtivät rauhoittua ennen juhlia. Allergioista ei koskaan tiedä ja se voi ilmentyä, vaikka olisi käyttänyt ripsienpidennyksiä aikaisemmin. Jos taas jostain syystä ripset eivät pysyisi, niin se ehditään korjaamaan ennen juhlia.  
 • Tule ilman meikkiä ja ripsiväriä, jotta aikaa ei kulu pesemiseen ja jotta ripsienpidennykset säilyvät pidempään.  

Lyhyt muistilista ripsienpidennysten kotihoitoon  

 • Seuraa ripsiteknikkosi antamia hoito-ohjeita
 • Pese ripset päivittäin niille tarkoitetulla tuotteilla
 • Harjaa ripsiäsi päivittäin
 • Käy säännöllisesti ripsihuollossa 3-4 viikon välein 
 • Elä normaalia elämää
 • Voit käyttää silmämeikkiä (paitsi ei ripsiväriä)
 • Nauti kauniista ripsistäsi joka päivä

Näillä ohjeilla onnistut!  

Jos tykkäsit artikkelista, jaathan sen muillekin. Sinua voi myös kiinnostaa tämä artikkeli: Ripsienpidennysten pesu – kaikki mitä sinun tulee tietää  

Jos sinulla on kysyttävää, kysy kommentilla tai sähköpostilla. Autamme mielellämme! 

Ripsienpidennysten hoitotuotteet hoitolallesi tai kuluttajille löydät verkkokaupastamme. Tervetuloa!  

Ripsienpidennysten pesu – kaikki, mitä sinun tulee tietää

Kauniit, pidemmät ja tuuheammat ripset kehystävät kauniisti silmiäsi ja tuovat ne upeasti esille ovatpa silmäsi minkä väriset tahansa. Katse on merkitsevä. Se viestittää. Sillä on merkitys. Yksi katse voi viestiä enemmän kuin sanat riittäisivät kertomaan. Silmät todellakin ovat sielun peili.

Ei siis liene yllätys, että jo muinaisessa Egyptissä yli 3500 vuotta ennen ajanlaskun alkua naiset ehostivat silmiään. Silloin he turvautuivat hiileen ja voiteisiin, joita sipaistiin silmäripsiin. Samalla ne suojasivat auringolta. Toisaalta aikojen saatossa jotkin aineet ovat olleet jopa myrkyllisiä. 

Onneksi kauneudenhoito on edistynyt huomattavasti noista ajoista. Vuosien kuluessa myös kauneusihanteet ovat vaihtuneet paljonkin, mutta pitkiä ja tuuheita ripsiä on ihannoitu ammoisista ajoista saakka aina näihin päiviin asti. 

Kauneusihanteisiin vaikuttaa valtavasti kulttuuri. Pohjoismaiden kauneusihanteissa arvostetaan luonnollisuutta, vaaleutta ja kuulautta. Olipa kulttuuri mikä hyvänsä, katse koetaan tärkeäksi. Ja siinä ripsienpidennyksillä on tärkeä rooli. 

Ripsienpidennykset ovat tulleet jäädäkseen. Kyseessä ei siis ole mikään ohimenevä muoti-ilmiö. Ripsienpidennysten monimuotoisuus pitää tästä huolen. Naiset voivat valita vaikka luonnollisemmat klassiset ripsienpidennykset tai näyttävämmät volyymiripset. Toisaalta omat ripset voivat tuoda rajoitteita. Ammattitaitoinen ja osaava ripsiteknikko osaa kyllä katsoa, mitä voidaan tehdä huomioiden samalla sinun toiveesi. 

Nykyaikaisista, laadukkaista materiaaleista valmistetut ripsienpidennykset, kuten meidän Flow Lashes, ovat turvallisia käyttää. 

Ripsienpidennysten suosio kasvaa yhä useamman naisen halutessa itselleen tuuheammat ja pidemmät ripset – eikä suurelle suosiolle näy loppua. 

Tässä artikkelissa kerron ripsienpidennysten pesun tärkeydestä, miten otat ripsienpidennysten pesemisen osaksi jokapäiväistä rutiinia helposti sekä miten pestä ripsienpidennykset oikeaoppisesti. Lopuksi paljastan markkinoiden parhaimmat tuotteet tähän tarkoitukseen. 

Mikäli sinulla on ripsienpidennykset tai harkitset niiden laittoa, kannattaa lukea koko artikkeli huolellisesti läpi. 

Miksi ripsienpidennysten pesu on tärkeää 

Naisille ripsienpidennykset on satsaus kauneuteen. Ne ovat paitsi kauniit, myös turvalliset käyttää. Ainoastaan on syytä muistaa, että niiden käyttö tuo vastuuta. 

Olipa ripsiteknikko miten hyvä ja osaava tahansa, mutta jos ripsienpidennyksiä ei hoideta kotona, haihtuu hänen työnsä savuna ilmaan. 

Ripsienpidennysten pesu on niin tärkeää, että jollei sitä tee, se voi tuoda mukanaan ongelmia. Siksi ei voi painottaa liikaa pesemisen tärkeyttä. Lisäksi pesu auttaa säilyttämään ripsienpidennykset kauniimpina pidempään. 

Mitä tapahtuu, jos ripsienpidennysten pesu jää retuperälle tai se unohtuu? 

Koska kyseessä on herkkä silmän alue, on siellä paljon bakteereja. Jos ripsienpidennyksiä ei pese, alkavat bakteerit lisääntyä. Silmissä on rähmää ja muuta likaa. Jos siinä on ns. ylimääräisenä ripsienpidennykset, niin ne likaantuvat vieläkin herkemmin. 

Vaikka ripset näyttäisivät päällisin puolin silmämääräisesti katsottuna puhtailta, voi totuus olla täysin toinen. Lika kertyy ripsien juureen. Tällöin likaa ja rähmää ei välttämättä voi havainnoida, ennen kuin ongelmat ilmaantuvat. 

Tällöin voi tulla blefariitti eli silmäluomen tulehdus jonka oireina ovat mm. punoitus ja ärsytys. Blefariitti tulee hoitaa. Se ei ole vaarallinen, mutta tuntuu kurjalta. Se on kuitenkin syytä hoitaa, ettei se johda vakavampiin ongelmiin. Lisäksi se voi uusiutua melko helposti. 

Tämä on kuitenkin ennaltaehkäistävissä ja vieläpä melko yksinkertaisesti: ottamalla ripsien pesun osaksi iltarutiineja. Ripsienpidennysten kanssa hyvä luomihygienia on tärkeää. 

Ihmiset pesevät kasvonsa ja hampaansa ennen nukkumaanmenoa, joten ripsienpidennyksen pesun voi ottaa helposti mukaan prosessiin. Eihän kukaan mene nukkumaan meikitkään kasvoilla, joten sama pätee myös ripsienpidennyksiin. 

Puhtailla ripsillä on myös paljon kivempi mennä nukkumaan olon ollessa puhdas ja raikas. Silloin myös unenpäästä on helpompi saada kiinni. 

Ensikertalaista ripsienpidennysten peseminen voi tietenkin mietityttää. Pesu on kuitenkin oikeasti todella helppoa. Ja varsinkin, kun ottaa huomioon, että sen avulla ripsienpidennykset säilyvät kauniimpina pidempään. Näin ollen hoitoväli pidentyy ja säästät rahaa. 

Ripsienpidennysten peseminen todellakin kannattaa. 

Ripsienpidennysten pesu oikeaoppisesti – opi tämä niksi ja nauti ripsienpidennyksistäsi pidempään 

Ripsienpidennykset tulee pestä päivittäin, 1-2 kertaa, ainakin siis illalla ennen nukkumaan menoa. Iltapesu on kaiken A ja O. Aamulla voi pestä, jos siltä tuntuu. 

Tällä niksillä voit vain onnistua. 

Pyri tekemään pesusta luonnollinen osa iltarutiiniasi. Kun peset hampaat ja kasvosi, onnistuu myös ripsien pesu siinä samalla ilman, että siihen kuluu kohtuuttomasti aikaa. 

Ensinnäkin on tärkeää, että käytät ripsienpidennysten pesuun tarkoitettuja tuotteita, vaahtoa tai geeliä. Tämä siksi, jotta ripsesi pysyvät kauniimpina ja turvallisina pidempään. 

Ennen ripsienpidennysten kanssa ei missään nimessä saanut käyttää öljypitoisia aineita. Öljy liuottaa ripsiliimaa, minkä seurauksena pidennyskuidut putoavat ennen aikojaan. Nykyisin markkinoilla on kuitenkin olemassa myös liimoja, jotka ovat öljynkestäviä. Jos ripsiteknikko käyttää öljynkestävää liimaa, niin silloin voi käyttää öljypohjaisia tuotteita. Tämä kannattaa siis varmistaa omalta ripsiteknikolta. 

Kaikista varmin ja turvallisin valinta on käyttää ripsienpidennyksiin tarkoitettua puhdistusainetta. 

Ripsien pesuun tarvitset:

Kostuta ripset haalealla vedellä. Laita vaahtoa tai geeliä puhtaalle kädelle, kaksi painallusta riittää molempiin silmiin, ja hiero hellästi ripsiin niiden suuntaisesti tai käytä pesuharjaa/tikkua. Tämän jälkeen huuhtele ripset haalealla vedellä hyvin. 

Kuivaa ripset puhtaalla pyyhkeellä töpötellen ylhäältä päin. Älä hiero tai kohtele ripsiä kovakouraisesti. Toimi äärimmäisen hellästi. Kun ripset ovat kuivat, harjaa ne ripsiharjalla. Valmista! 

Kyse on rutiinista. Kun opit tämän päivittäisen rutiinin, sinä ja ripsesi kiittävät. Se ei vie paljoa aikaa, mutta sen ansiosta ripset säilyvät pidempään ja kauniimpina ja vältät ikävät tulehdukset. Ja kyllä, ripsienpidennysten kanssa voi käydä saunassa ja elellä muutenkin ihan normaalisti. 

Ripsienpidennysten kanssa voit käyttää meikkiä. Ripsiväriä ei suositella käytettäväksi, mutta jos haluat laittaa joskus, niin silloin hyvin vähän ripsien päihin. Jos siis tykkäät käyttää silmämeikkejä, kuten luomiväriä tai eyelineriä, niin sitä suuremmalla syyllä ripsienpidennysten pesu on tärkeää. Meikkejäkin valitessa on muuten hyvä ottaa huomioon niiden sopivuus ripsienpidennysten kanssa, etenkin eyelinerin

Kuuntele ripsiteknikkoasi ja seuraa hänen antamiaan ohjeita, esim. kastelukieltoa. Joissakin tapauksissa ripsiä ei tule kastella 24 ensimmäisen tunnin aikana ripsienpidennysten laitosta. Tämä on tapauskohtaista riippuen ripsiteknikosta ja hänen käyttämistä tuotteista. 

Kun nyt tiedät kaiken tämän, huomaat varmasti, ettei ole olemassa yhtään syytä olla pesemättä ripsiä. 

Enää tarvitset vain oikeat tuotteet! 

Ripsienpidennysten pesu ja tuotteet 

Ripsienpidennysten pesemiseen tulee käyttää tuotteita, jotka on valmistettu siihen tarkoitukseen. Siksi siis suosittelemme ostamaan aina ammattilaiselta ripsienpesuaine, koska se on suunniteltu sitä varten. 

Monet kaupasta ostettavat tuotteet eivät ole tarpeeksi tehokkaita puhdistusteholtaan ja sisältävät paljon glyseriiniä joka liimauttaa ripset yhteen. Tällöin ripsiviuhkat sumputtuvat yhteen, eivätkä silloin näytä enää hyviltä. Tässä kohtaa ei siis kannata säästää ostamalla halpa vaahto kaupasta, joka pilaa ripsesi ja saattaa heikentää pysyvyyttä, vaan suosia ammattilaisten ripsienpidennysten pesuun tarkoitettuja tuotteita. 

Markkinoiden ylivoimaisesti paras tuote ja ripsiteknikoiden suosittelema on Chrissanthie –puhdistusgeeli tai –vaahto, jota löytyy meidän Flow Lashes – verkkokaupastamme. Chrissanthie-merkin ripsienpidennysten puhdistusaine on universaali eli se käy kaikkiin ripsikuituihin. Se sisältää teepuu-uutetta, jolla on tutkitusti antibakteerisia vaikutuksia. Siksi se ehkäisee hyvin erilaisia silmätulehduksia kuten blefariitti. 

Se, valitsetko vaahdon vai geelin, riippuu enemmän omista mieltymyksistäsi. Molemmat ovat loistavia. 

Vaahto on koostumukseltaan kevyempää, se pääsee käsiksi helpommin ripsien väleihin ilman kovaa hankaamista. Tällöin ripsien pesu muistuttaa kuin olisi hemmotteluhoidossa. 

Geelimäinen puhdistusaine puolestaan puhdistaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Sitä voi käyttää myös silmä –ja kulmameikin puhdistamiseen. 

Jos olet epävarma, valitse geeli. Tarvittaessa voit laimentaa geeliä vaahtomaiseksi vedellä. Tällöin laita geeliä pumppupulloon (1 osa geeliä ja 10 vettä). Vain pieni määrä kerrallaan, sillä muuten ajan saatossa ainesosat menettäisivät tehoaan. 

Muista siis huolehtia ripsienpidennyksistäsi pesemällä ne päivittäin! 

Toivon, että tämän artikkelin avulla olen vastannut kaikkiin kysymyksiin ripsienpidennysten pesemisestä ja että tästä oli sinulle paljon hyötyä. Ripsienpidennykset ovat todella upea keksintö, jolla saa katseeseen eloa ja syvyyttä. 

Jos pidit tästä artikkelista, jaa se sosiaalisessa mediassa. 🙂

Jos sinulla on kysyttävää, kysy minulta kommenteissa tai sähköpostilla. Autan mielelläni. 

Jos tarvitset ripsienpidennysten puhdistusaineita, löydä artikkelissa mainitut tuotteet hyvään hintaan verkkokaupastamme.

Tuotteita on varastossa rajallinen määrä kerrallaan, joten kannattaa toimia nopeasti.