GEELILAKKAUS ELI KESTOLAKKAUS – 8 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA

Geelilakkaus on sama asia kuin kestolakkaus. Ja on nyt suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Eikä ihme. Kynnet säilyvät kauniina ja huoliteltuina paljon pidempään verrattuna tavalliseen kynsilakkaan.

Tässä artikkelissa vastaan yleisempiin kysymyksiin geelilakkauksesta. Nämä kysymykset tulevat yleensä asiakkaiden suusta, mutta yhtä lailla näitä miettivät kauneudenhoidon ammattilaiset, joiden valikoimiin kestolakkaus ei vielä kuulu.

Miten geelilakkaus tehdään?

On tärkeää tietää, miten geelilakkaus tehdään, jotta voi ymmärtää, mihin sen kesto perustuu ja miksi kannattaa mennä ammattilaisen käsiin ennemmin kuin yrittää tehdä itse kotona.

Geelilakkaus on siis sama asia kuin kestolakkaus. Geelilakkauksella viitataan siihen, että sen tekoon tarvitaan LED- tai UV-uunia, joka kovettaa lakan. Kestolakkaus puolestaan nimensä mukaisesti lupaa lakan kestävän. Kynsi desinfioidaan ja valmistellaan huolellisesti ennen kuin itse lakkaus aloitetaan.

  1. Kynnen pohjustus

Onnistuneeseen ja pysyvään lakkaukseen tarvitaan hyvät pohjatyöt. Kynsinauhat siistitään ja kaikki kuollut solukko pitää poistaa kynnen pinnalta. Jos kynnelle jää kynsinauhan rippeitä, se tekee ilmakuopan lakan ja kynnen väliin. Tällöin kynsilakka irtoaa ennen aikojaan. Siksi hyvä pohjustus on kaiken A ja O.

  1. Käsien desinfiointi

Manikyyrin jälkeen kynnet ja kädet desinfioidaan hyvin. 

  1. Primerin laitto

Kynnelle laitetaan primeri joka pohjustaa sen optimaaliseksi lakan kiinnittymiselle. Tämän jälkeen aloitetaan lakkaus. Lakkauksessa pitää olla tarkkana, ettei tuotetta mene kynsinauhoille. Itse tykkään käyttää Semilac-hybridilakkoja, jotka ovat koostumukseltaan ihanan paksuja, eivätkä siksi valu helposti kynsinauhoille. 

  1. Lakan kovetus

Kun lakka on laitettu, kovetetaan lakka uunissa. Silloin se ikään kuin yhdistyy oman kynnen kanssa. Geelilakkauksessa on monta vaihetta, jotka tulee tehdä huolellisesti tai muuten se voi vaikuttaa lopputulokseen tai omiin kynsiin.

On suositeltavaa käyttää saman merkin uunia, joka on suunniteltu juuri näille lakoille. Esimerkiksi koko Semilac-tuoteperhe on suunniteltu käytettäväksi yhdessä saman merkin tuotteiden kanssa. 

Kaikki nämä seikat vaikuttavat lopputulokseen ja lakan pysyvyyteen.

Geelilaukkauksessa kannattaa käyttää laadukkaita tuotteita, joilla varmistetaan hyvä ja turvallinen lopputulos. 

Kestolakkauksen voi poistaa myös kotona, mutta suosittelen aina ammattilaisella käyntiä. Ammattilainen poistaa lakan turvallisesti ja tekee manikyyrin samalla. Lisäksi suosittelemme  Vitamin 10in1-hoitolakkaa asiakkaalle kotikäyttöön sekä tietysti kynsinauhaöljyä pitämään kynsinauhat kunnossa. 

Näillä saat arvokasta lisämyyntiä, kun asiakas voi ostaa öljyn ja hoitolakan itselleen kotiin.

Mitä hyötyä geelilakkaus eli kestolakkaus tuo?

Moni nainen on siirtynyt geelilakkaukseen, koska kynnet säilyvät kauniimpina huomattavan pitkään, kahdesta viikosta jopa kuukauteen. Geelilakkaus tuo elämään huolettomuutta, kun lakka säilyy pitkään kuin uusi.

Kynnet ovat kauniit, kiiltävät ja näyttävät – aivan kuin olisit vasta käynyt manikyyrissä.

Geeli- eli kestolakkauksen valtteja ovat

  • Pitkäkestoisuus
  • Helppous
  • Kauniit, kiiltävät ja huolitellut kynnet
  • Luonnollisuus
  • Vahvistaa omaa kynttä, oma kynsi saa kasvaa alla

Vahingoittaako geelilakkaus kynttä?

Kynnet ovat samaa ainesta kuin hiukset. Aivan kuten hiukset, ne myös uudistuvat koko ajan. Toisaalta geelilakkausta tehtäessä karhennetaan kynnen pintaa, jolloin siitä tulee hieman huokoinen. Omaa kynttä ei kuitenkaan vaurioiteta, ainoastaan kiilto kynneltä poistetaan. 

Tähän kuitenkin tarvitaan ammattilainen, joka tietää kuinka paljon kynttä saa karhentaa. Siksi geelilakkaus kannattaa tehdä luotettavassa hoitolassa ammattilaisen käsissä. Kun geelilakkaus tehdään laadukkailla tuotteilla, oikein ja poistetaan ohjeiden mukaisesti, ei oman kynnen pitäisi kärsiä. Jatkuva käyttö voi kuitenkin vaikuttaa omaan kynteen, joten kynsien on hyvä antaa myös levätä välillä. 

Niin ikään kotihoidolla on suuri vaikutus kynsiin. Käsiä pitää rasvata säännöllisesti ja kynsinauhoja hoidetaan kynsinauhaöljyllä. Kynsinauhaöljyjä kannattaa hieroa kynsinauhoihin sekä myös kynnelle. Ne sisältävät paljon vitamiineja ja hyviä öljyjä, jotka pitävät kynnen joustavana ja kosteutettuna. Semilacilla on kattava valikoima erilaisia kynsien ja käsien hoitotuotteita

https://flowlashes.com/tuote-osasto/kynnet/kynsien-hoitotuotteet/

Miksi geelilakkaus on niin suosittua?

Kukapa ei haluaisi kynsiä, jotka näyttävät pitkään siltä kuin olisi vasta käynyt manikyyrissä?

Geelilakkaus saa kynnet näyttämään upeilta pitkään. Voit heittää hyvästit lakalle, joka alkaa lohkeilla ja kupruilla ennen aikojaan.

Kauniit kynnet saavat olon tuntumaan paremmalta ja itsevarmemmalta. Se tuo myös huolettomuutta, kun ei tarvitse olla heti lakkaamassa. Yleensä naiset rakastavat lakattuja kynsiä, mutta eivät pidä niiden lakkaamisesta.

Geelilakkaus on myös luonnollinen. Juuri nyt luonnollisuus on yksi suurimpia kauneustrendejä. Esimerkiksi Iltalehti on uutisoinut kestolakkauksen suosiosta. https://www.iltalehti.fi/kauneus/a/0411c75f-4214-441e-880c-878aeb455d06

Geelilakkauksella ei tehdä kynsistä pidempiä, vaan ainoastaan vahvistetaan omaa kynttä. Oma kynsi kasvaa sen alla. Moni kynsienpureskelija saa myös avun kestolakkauksesta. Se estää tämän ikävän tavan, kun kynsien päällä on ”suojakerros”.

Milloin geelilakkaukselle on eniten kysyntää?

Kesä on ehdottomasti suosituinta aikaa. Silloin kysyntä on erittäin korkeaa. Toisaalta pikkujoulukausi nostaa myös päätään.

Rakennekynnet, geelikynnet vai kestolakkaus?

Rakennekynnet tuovat pituutta, jolloin lopputuloksena ovat pitkät ja näyttävät kynnet. Rakennekynnet sopivat naiselle, joka haluaa kynsistä pitkät ja näyttävät. Yleisempiä rakennekynsiä ovat akryyli- ja geelikynnet.

Geelikynsien avulla kynsistä saadaan halutun pituiset ja muotoiset. Ne ovat joustavat. Jos kynsi osuu johonkin arjen pyörteissä, se joustaa. Akryylikynnet puolestaan ovat kovat, ne eivät irtoile tai lohkea kovinkaan helposti.

Geeli- eli kestolakkaus tehdään asiakkaan omiin kynsiin. Ideana on nimenomaan lakan kesto, sillä se kestää pidempään kuin tavallinen kynsilakka. Kestolakkaus on täydellinen naiselle, joka haluaa luonnollisen lopputuloksen ja nauttia upeista kynsistä pitkään. 

Nykyään on markkinoilla myös kestolakkoja jolla voidaan hieman pidentää omaa kynttä. Myös Semilacilla on erilaisia pohjalakkoja jolla voi rakentaa kynttä jopa 1cm verran. Nämä lakat ovat loistavia vaikkapa tilanteessa, jossa asiakkaalla on yksi kynsi joka on lyhyempi kuin muut. Pohjalakan avulla kynsi saadaan pidennettyä samanmittaiseksi muiden kanssa.

Esimerkiksi Semilac Extend-lakat sopivat pohjalakoiksi, joilla kynnen rakentaminen onnistuu. Ne sisältävät myös värin, joten ovat todella monikäyttöisiä.

Kauneudenhoitoalan ammattilaisen on hyvä hallita erilaiset kynsitekniikat. Jos olet esimerkiksi ripsiteknikko, kannattaa sinun opetella vähintään kestolakkaus. Näin voit tarjota asiakkaallesi kestolakkausta ripsienlaiton lisäksi ja saat arvokasta lisämyyntiä. Monet naiset haluavat laittaa ripsien lisäksi myös kynnet.

Miten kestolakkaus poistetaan?

Kestolakkaus eli geelilakkaus poistetaan kynsilakan poistoaineella. Voicen Muoti ja kauneus-artikkelissa kerrotaan, miten geelilakkaus poistetaan kotikonstein vaihe vaiheelta. Miten poistaa geelilakkaus kotikonstein? Helppo toimenpide vaatii kärsivällisyyttä – Muoti ja kauneus – Voice.fi

Suosittelemme lakan poistoa ammattilaisella, jolloin kädet saavat manikyyrin sekä ihanan hoitolakan kynsiin. Usein myös hemmotteleva hieronta kuuluu palveluun.

Mitkä ovat suosituimmat värit?

Omasta kokemuksesta olen huomannut, että luonnolliset, vaaleat värit ovat niitä, joille on eniten kysyntään. Mielestäni siihen vaikuttavat ennen kaikkea ajankohta. Kesä on suosituinta aikaa ja toisaalta luonnollisia sävyjä on helppo yhdistellä minkä väristen vaatteiden kanssa tahansa. Varsinkin, kun moni käyttää kesällä värikkäämpiä vaatteita. 

Kynsilakoissa esimerkiksi valkoisen ja nuden sävyt käyvät kaiken kanssa yhteen. Siksi mikä tahansa valkoisen tai nuden sävy on helppo ja varma valinta. On hyvä muistaa, että aina on myös naisia, jotka haluavat väriä elämään ja leikitellä eri sävyillä.

Selvästi myös loppuvuoden juhlat, joulu ja uusi vuosi, ovat nostaneet suosiotaan.

Joulunaikaan glitter-sävyt ja peilipuuterit ovat suosittuja esim:

Semilac-lakkavalikoimastamme löytyvät seuraavat upeat vaaleat ja luonnolliset sävyt esimerkiksi ranskalaiseen manikyyriin:

Semilac on siitä erinomainen, että se on laadukas ja runsaspigmenttinen. Väri levittyy ihanan helposti. Se on puolalainen tunnettu ja laadukas merkki. Näin voit olla varma, että geelilakkauksesta tulee onnistunut.

Lisää sävyjä löydät verkkokauppamme laajasta valikoimasta täältä, klik. Geelilakat – Flow Lashes

Jos haluat oppia tekemään geelilakkauksia, järjestämme myös koulutuksia. 

Mikäli tämä artikkeli oli mielestäsi hyvä ja hyödyllinen, jaathan eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.